tiistai 30. kesäkuuta 2009

Retkahdin kankaaseen.....

Mulla ei ole ollut pitkään aikaan mahdollisuutta, eikä kyllä intoakaan ottaa ompelukonetta esille ja alkaa ommella ja joka paikka tursuaa yhä edelleenkin kankaita. Enää yhtään enempää ei olisi todellakaan tarvittu kankaita tähän huusholliin. Menin sit kuitenkin jostain syystä ihan tietoisesti etsimään verhoja ym. kankaita kirpputorilta tänään. Ja löytyihan sieltä.... Noi värit oli vaan jotenkin niin hienot ja mun mieleiset, et pakko oli ottaa mukaan. Jos vauva nukkuu huomenna päiväunia (kyllä. Hän on 6 viikkoa vanha ja jättänyt päiväunien nukkumisen pikkuvauvoille) Otan nuo varhot käsittelyyn ja ompelen niistä pari laukkua. Ja sit vois harkita keittiön verhokappaa ja muutamaan liinaa pöydälle! Katotaan vaan, ni tuokin kangas on vielä vuoden kuluttua tuolla läjässä kavereidensa kanssa. Saa nähdä.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

kortteja poikavauvoille

Huomasin yksi päivä, että mulla on kauhea läjä vauvakortteja, joista nolla poikavauvoille. Ilmeisesti mun on ollut helpompi vääntää tytöille kortteja tai sit poikia on vaan syntynyt niin paljon , et kaikki on löytäneet uuden kodin. Ja poikia on todella syntynyt viime aikoina hirveän paljon meidän lähipiiriin. Kuten myös allekirjoittaneelle=)


Ajattelin pelastaa planeetan pähkinöillä!!

Luin taannoin Navettakissan blogista jutun pesupähkinöistä ja voin kyllä kertoa, että olin jonkun verran epäileväinen niiden suhteen. Ja siis alunperin epäilin, että hän on ihan omasta päästään keksinyt koko homman, kun hän on vähän vekkuli tyttö, jossa on hitunen savolaista kieroutta, mutta eipä mittään. Tuollaisia pähkinöitä todellakin on myynnissä ja ne vieläpä toimii!!!

Olen aivan onnessani tästä löydöstä, koskapa meillä pestään todella paljon pyykkiä ja poden siitä jatkuvaa huonoa omaatuntoa. Nämä pähkinät voi käyttää kahteen kertaan, jos pesee pyykit alle 60 asteessa ja niitä tarvii vain n.6 kpl/kone. Tällä systeemillä paketti kestää varmaan vuoden. Ne ei sisällä minkäänlaista tuoksua, eikä huuhteluainetta tarvitse käyttää ollenkaan, koska pähkinöissä itsessään on sellainen pehmentävä ominaisuus. Kestovaipat pesen kyllä yhäkin ihan tavallisella pesuaineella ja sappisaippualla, pitäisi kyllä ihan huvikseen kokeilla niihinkin noita. Jostain syystä olen vain olettanut, et ne ei lähde pähkinöillä puhtaaksi, kun ne ei valkaise. Ja mieheni haisevat pelikamat pesen tuoksuvilla aineilla, muuten se pinttynyt p....an haju pilaisi hengitysilman koko asunnossa!

Suosittelen kaikille ainakin pähkinöiden testausta! Ajatelkaa, jos nämä alkaisi kiinnostaa ihmisiä ihan tosissaan, niin kuinka paljon vähemmän tulisikaan kaikenmaailman päästöjä vesiin. Se on hirvittävä m,äärä, kuinka paljon pyykkiä tässäkin maassa pestään ja usein ainetta annostellaan liikaa.

Nyt vaan pähkinäkauppaan! Näitä saa ainakin luontaistuotekaupoista. Itse hain pakettini Jumbon Life-liikkeestä. Maksoi vissiin jotain 9 euroa. Aika halpaa, kun ajattelee, kuin kauan tuo paketti kestää!

tiistai 23. kesäkuuta 2009

kaksi peittoa lisää slummiin vietäväksi!!

Taas on miehen suku ollut aktiivisena....
Tää ensimmäinen peitto on mun anopin ja appiukon yhteistyöprojekti. Koko on 117x95cm. Tosi kaunis.Jotkut saa aikaiseksi! Ja tän toisen on tehnyt mieheni kummitäti, Rauha. Ja peiton koko on 127x 95 cm. Hän on jotenkin aika jännästi neulonut aina neljä palaa yhteen ja sit virkannut ne palat toisiinsa kiinni. En itse nyt ihan ymmärrä sitä tekniikkaa, mutta näyttää hienolta!


maanantai 22. kesäkuuta 2009

sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Onhan juhannus......

Juhannuspäivänä lähdettiin kävelylle metsään. Maasto erikoiskokeilla oli aika haastavia vaunujen kanssa, mutta hyvin me päästiin maaliin saakka=) Matkan varrella oli lato, jossa oli tällaisia aivan upeita aarteita hyljättynä. Voi, kun olis voinut napata mukaansa!


Kaunis keskikesän luonto.......













Ja ihkuja heppoja, joiden mielestä me oltiin aika kummia ilmestyksiä.









tiistai 16. kesäkuuta 2009

Pääosassa kukkaset=)

Tilasin siis joku aika sitten Heinikasta ison läjän ihania papereita ja myöskin kukkia jonkun verran. Nyt niitä pitäis sitten käytellä pois, kun satuin tilaamaan myös Australiasta aika huomattavan paketin mm.kukkia.....joten kiireen vilkkaa täytyy saada pinkkaa pienemmäksi. Nää isot kukat on kyllä tosi kauniita. Et korttiin ei tarvii hirveen paljon laittaa mitään ylimääräistä niiden lisäksi. Nuo reunat olen kaikissa korteissa sipaissut ja tuputellut Distress inkeillä. Tuossa ylimmässä se näkyy parhaiten. Siinä oon käyttänyt tuollaista ruskeaa sävyä. Toi ylin tekstileimasin on ostettu Torontosta ja nuo alemmat Finnstamperilta.





torstai 11. kesäkuuta 2009

Tuunatut Imsevimse-kestovaipat

Sain kaveriltani, Elinalta, ison läjän kestovaippoja, joista osan hän oli itse tehnyt ja osan tuunannut. Äitiyspakkauksesta sain myös omat Imsevimseni ja niiden lisäksi vissiin kuudelta-seitsemältä kaveriltani heidän pakkauksen vaipat, koska he eivät ole innostuneita kestovaippailusta. Näissä Imsevimseissä on se ongelma, et niihin pitää laittaa päälle se muovihousu ja minä haluaisin käyttää villahousuja vaipan päällä, koska se hengittää( myös villahousut on tuo Ellu-kaverini itse tehnyt!)No, Elinan esimerkkiä noudattaen tänään ompelin muutamaan vaippaan tarrat, mitkä helpottavat niiden käyttöä. Vaipan etuosaan pitkä pehmeä tarraosa ja vaipan sisäpuolelle taakse reunimmaiseksi pieni tarraava osa ja sen viereen pala pehmeää tarraa. Näin tuo tarraava osa ei tartu pesukoneessa muihin vaatteisiin ja puettaessa ei satuta vauvaa. Kas noin. Kätevää.
Lisäksi ompelin muutaman lisäimun. Käytin niihin pyyhkeitä. Halusin ihan tuollaiset pienet imut, kun kyseessä on vastasyntynyt poika ja ne isot imut hankaloittaa todella vaipan pukemista. Ei meinaa pieni mies mahtua enää sinne väliin=). Ne käytetään sitten isompana.




keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

kortti hääparille

Tilasin ihan käsittämättömän ison läjän papereita Heinikasta ja ihan pakko oli pikkuisen päästä niitä koeajamaan. Tässä nyt eka valmis kortti eiliseltä. Lisää tulossa. Ainakin toivoa sopii. Muuten on taas sitä sälää pyörimässä ihan tarpeettomana.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Vielä yksi perhonen

Tällainen herkkis, "pehmoporno"kortti vielä syntyi sitten tollaisen perhosen kera. Taidan antaa iskälle synttärikorttina....tykkäis varmasti.

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Kiiltokuvainnostus

Tein ystävälle tällaisen kortin synttäreiden kunniaksi ja siitä sitten riehaannuin ja tein muutamankin samanlaisen kortin lisää. Nuo perhoset on siis kiiltokuvia, jotka on embossattu kirkkaalla jauheella. Laitoin ohjeita ja vihjeitä tonne postauksen loppuun. Ihan hauska tekniikka.
Siinä vähän lähikuvaa perhosesta
















Eli näitä tarvii tähän juttuun: Embossausmustetyyny(kirkas), kirkas embossausjauhe, kuumailmapuhallin ja tietysti joku kuva





Painelin tuota kiiltokuvaa tasaisesti tyynyyn. Laitoin tollaisen 3D-tarran kiltsikan taakse, ni siitä saa saksilla kiinni kuumennettaessa, ni ei sormet pala.







Sit kaadoin tota jauhetta alustalle ja pyörittelin kuvaa siinä, niin, et jauhe tarttuu joka kohtaan kuvaa.











Tähän malliin....



Sit vaan kuumailmapuhaltimella jauhe sulaksi. Tämä toistetaan vielä ainakin kerran. Mitä useamman kerroksen sulattaa, sitä kovempi ja paksumpi pinnasta tulee.












Tämmöinen muovimainen siitä pinnasta sit tulee. Kannattaa kokeilla. On ihan helppoo, mut vähän semmoista näpertämistä ja sitten sitä jauhetta lentää ihan joka paikkaan=)
















keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Onnitteluja vauvasta!

Tein vähän vauvakortteja varastoon, jos noita alkaa putoilla enemmänkin=) Molemmille lajeille oma kortti.