lauantai 27. lokakuuta 2012

Retki jäänmurtajille

Viime kesänä saimme tilaisuuden käydä tutustumassa jäänmurtajiin Katajanokalla!
Olipa kuulkaa kaikki innosta piukeena, kun siellä ihmeteltiin. Minä tietenkin innoissani siellä kuvailin noita upeita aluksia:)






Brygallakin päästiin käymään!



Näimme jonkun tosi harvinaisen linnun messissä. kuulemma joku rauhotettu laji....


perjantai 19. lokakuuta 2012

Lisää kortteja Orimattilasta:)

No valmistui siellä Kehräämöllä pari korttia myös isänpäivälle!



Ja sitten täsmäkortti 79-vuotiaalle daamille....



Ystävänpäiväkin tulee jossain vaiheessa. Siihenkin on hyvä varautua, ettei vaan tarttis joulukortteja tehdä....



torstai 18. lokakuuta 2012

Hääkortteja

Tässä nyt joitain valmiita kortteja, joita väkersin siellä Orimattilan askartelutapaamisessa. Piti tehdä hulluna joulukortteja, mut jotenkin sitten nuo aiheet lipsahtivat hääteemoihin yms. Joitain muitakin valmiita tuli, mutta iso kasa on keskeneräisinä tuolla läjissä. Laitetaan nyt aihealueittain nää eetteriin:)




keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pari juttua, jotka kaivelee

Katsoin taas noita vanhoja kuvia ja löysin otokset parista kirpparilöydöstä Ruotsissa, jotka eivät koskaan lähteneet mukaan. Nyt harmittaa....

Eka on tuo iso matka-arkku, jonka hinta oli noin 20€. Ei kuulemma mahtuisi minkäänlaiseen taloon....


Ja toinen tämä IHANA keinutuoli, hinta n.50€. Sama selitys....



sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sofiero

Aloin tässä katselemaan kuvia pitkästä aikaa. Ei ole hirveästi ollut aikaa tällaista tehdäkään. 
Silmään sattui kuvat viime kesänä tehdystä retkestä Sofieroon. Siinä samassa tuli sellainen ihmeellinen tunne sisälle, että TÄH??? Olenko asunut joskus ammoisina aikoina tuossa ihanassa maassa, jossa on noita mahtavia paikkoja ihan nurkan takana???? Tuonne Sofieroon ajoi meidän pihasta varmaan 10 minuutissa. Ja kävimme siellä kerran??
 Sofiero on siis tuollainen vanha kuninkaallinen kesänviettopaikka, jonka joku pari, joiden nimeä nyt en muista, enkä rupea nyt googlaamaan, lahjoitti Helsingborgin kaupungille virkistysalueeksi. Sinne on sisäänpääsymaksu kesäaikaan ja joka pennin arvoinen. Ihana päivä tuli tuollakin vietettyä!

Jotenkin nyt tuntuu, että kaikesta tuosta on kauhean kauan aikaa....Vaikka vasta elokuun alussa muutimme Suomeen takaisin. Oli ihana vuosi, mutta jotenkin se elämä menee eteenpäin ja yllättäen olen päässyt siitä luopumisen tuskasta eroon. Itkin kuin hullu, kun pakkasin tavaroita keltaisessa keittiössämme (josta täytyy kyllä laittaa tännekin kuvia!!) Olin ihan varma, että ikinä mikään ei ole niin ihanaa, kun mitä siellä olemme kokeneet ja nähneet. Niin vaan nyt tuntuu, että nuo kuvat on joku muu varmaan kokenut. Olinko se minä??







Menkää hyvät ihmiset Skåneen ja nähkää, kuinka ihana paikka se on! Ihmiset ovat ihania ja maisemat henkeäsalpaavia!! Ottakaa auto alle ja ajakaa, nauttikaa ja ihastukaa! Menkää lautalla Tanskaan ja ihmetelkää! Miltähän tuntuu mennä tuonne uudestaan? Lomalaisena? Tuleeko itku? Varmaan.

lauantai 13. lokakuuta 2012

Kortti vanhalle merimiehelle

Sain tilauksen joku aika sitten. Ystäväni miehen isä täytti 70 v. ja halusivat hänelle kortin, joka kertoo hänestä. Sankari on vanha skönäri. Tartuin siihen ja kaivoin esille Ruotsin vuoden aikana hamstraamani  70-luvun merenkulun lehdet. Niissä oli ihania kuvia vanhoista laivoista ja merimiehistä. Oli pakko toteuttaa kortti vähillä matskuilla, koska kaikki askartelusälä oli (on yhä edelleen) pakattuina laatikoihin. Leikkelin siis yksinkertaisesti kuvia ja tein innoissani monta eri korttia, kun, kuten jotkut jo vanhastaan tietävätkin, tykkään yksinkertaisesta.
Kaverit näkivät kortit ja ottivat sitten kaikki neljä. Itse en edes tajunnut, että kuva on kokonainen, kun nuo kaikki 4 laitta peräjälkeen.....Nuo kaksi ylintä on selkeästi sama laiva, mutta nuo kaksi muuta täydentävät teoksen. 
Koko porukka lähti juhlimaan pyöreitä ulkomaan matkalle ja juhlakalu sai tälläisen korttisarjan sitten onnitteluineen.  Ihan tosiaankin on kyllä niin perus liimaa-leikkaa-askartele, mutta eipä mieshenkilölle varmaan kovin paljon rusetteja ja ruusuja tarvii laittaakaan?


maanantai 1. lokakuuta 2012

Kurkistuksia remonttihässäkkään....

Noin kuukausi sitten tehtiin kaupat omakotitalosta. Sen jälkeen ei paljon miestä ole näkynyt. Aamusta iltaan ovat vanhempiensa ja veljiensä kanssa tehneet remppaa. Onneksi ovat koko klaani erittäin taitavia tekemään ihan mitä vaan. Onpa siellä nähty monena päivänä myös mieheni setä... Mulla kaikki aika on mennyt vauvan kanssa, vanhempi on tarhassa. Lapsenhoidon lisäksi olen ajanut edestakaisin ja hakenut lisää tavaraa remonttiporukalle.
Tässä nyt kuitenkin vähän tunnelmia keskeneräisestä....Nyt jo asumme tässä talossa. Vaatekaapeista puuttuvat vielä hyllyt, joten kaikki vaatteemme ja tavaramme ovat kivoissa läjissä jätesäkeissä ja laatikoissa. Lapset kulkevat samoissa vaatteissa ja näytetään ihan ryysyläisiltä koko porukka. Mutta ainakin nyt ollaan koko ajan samassa osoitteessa!!