keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

mekko pikkutytölle

Sain jo keväällä tän mekon valmiiksi vaateompelukurssilla, mutta jäi antamatta saajalleen, kun nappi oli ompelematta....
Tai siis nappi ja napin lenkki. En oikein jaksanut edes keskittyä aiheeseen, kun olis pitänyt miettiä, minkämoisen lenkin kehitän tuohon suht paksuun kanttinauhaan. No, tein lenkin letittämällä ja sit ompelin sen hyvin pienillä pistoilla kanttiksen taakse. Ihan siisti.
Mekko itsessään on tosi tönkkö, kun tein ensimmäistä kertaa elämässäni kyseistä vaatekappaletta, ja en oikein tajunnut, et noi laskokset tulee tönöttämään tosi rumasti noin paksulla kankaalla. Mutta luulenpa, että Ines-tyttönen tykkää ajatuksesta, että olen edes yrittänyt......

Kastepäivää ja Varma kramar

Olen siis taas löytänyt nämä jättikukat kuivatut kasvitkin.....Tuota tekstiä en ole ennen käyttänytkään. Oikein on kaunis teksti, ruattinmaalta tilattu.

Tässä tekeleessä mukana myös kuivattua heinää.
Kastepäivän kortti. Matkaa mitä luultavimmin Ruotsiin.


Sekopäinen viritelmä 4-vuotiaalle pikkukiitäjälle.

maanantai 28. kesäkuuta 2010

P*askarteluhaaste:keltainen

Viime hetkellä vielä ennätin osallistua tämänkertaiseen P*askarteluhaasteeseen, jossa aiheena oli keltainen. Tällainen tällä kertaa:

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

tekeleitä

Terveiset mökiltä! Tulihan mun tehtyä ainakin noi 3,5 tossua kesäolympialaisten lomassa. Tuli kisassa vasta kolmas sija neljästä, mutta henki oli hyvä!!
Torstaina tekaisin vielä ennen lähtöä valmiiksi nämä kassit, jotka ommeltu Unikko-kankaasta.
Samoin nämä kääntölaukut tuli torstaina valmiiksi. Läpästä näkyy, minkälainen on kääntöpuoli.
Päätin kokeilla tehdä laukut ilman nappeja ja virkattua lenkkiä. Ihan hyvin toimii. Se lenkki on täysin turha.

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Uusia ompeluksia valmiina!!

Meinasin alkaa tänään leikkaamaan kankaita, mutta sit muistin "keskeneräisten töiden"-laatikon ja aloin kaivaa sitä. Sieltä valikoin kaikki, jotaka on siinä pisteessä, että voi melkein suoraan laittaa neulan alle ja alkaa ompelemaan kasaan.
Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen puolentoista tunnin saldoon! Vielä jäi aika paljon sellaisia, joita täytyy vielä kuroa nuppineuloilla kasaan, ennen ompelua, mutta se on myöhäisillan ohjelmistossa.
Juhannuksen mökkireissulle lähtee kutimet mukaan ja toivon, että muutaman huopatossut tulee takaisin kotiin.

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kaksi kääntölaukkuakin valmistui tänään!

Eilen vissiin säikähdin niin kovin sitä yhden mesomista niistä mun kaikista nassukoista, et sain tänään jopa ommeltua valmiiksi kaksi laukkua, jotaka on rojottanut tuossa pöydällä jo monta päivää.
Tein heti kaksi samanlaista, kun tuo toinen on jo varattu. Eli toisella puolella isoja omppuja ja toisella pieniä.
Ja laukun koko on nyt sellainen, et sinne mahtuu A4 kokoisia kansioita.

Sytykeruusuja

Olen jo pitkään haalinut kananmunankennoja ja kynttilänpätkiä aikeena tehdä syttiksiä. Välillä jo olen heittänyt poiskin kasaamiani roskia, kun en ole saanut aikaiseksi. Eilen sitten mies päätti saada siivoushepulin ja löysi jemmaamiani juttuja ja ei ollut hirveän tyytyväinen löydöksiin. Otin sitten asioikseni ja aloin pakertaa sytykkeitä kesän mökkireissuja ja myyjäisiä silmällä pitäen!
Ihan helppoo hommaa ja aika kivoja tuli. Teen ehdottomasti lisää!

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Rippijuhlat takana

Tänään käytiin miehen veljen pojan rippijuhlissa ja tässäpä kortti, jonka hänelle tein.
Sisällä pikkujippo, johon saa lahjarahan sujautettua.

lauantai 19. kesäkuuta 2010

Yön pimeinä tunteina.....

Tänä iltana sain ison läjän kortteja valmiiksi, joita olen työstänyt aika kauan. Tuossa tuo läjä on odottanut kiltisti pöydän nurkalla. Joinain iltoina olen aina sit jotain lisännyt kortteihin ja tänään sain viimeisenkin silauksen valmiiksi. Tässä vain osa valmistuneista. Monta tuli saman tapaista tehtyä.

perjantai 18. kesäkuuta 2010

pinkki norsu kävelyllä

Tällä kortilla oli piti osallistua Koukussa Kortteihin miijan haasteeseen, jossa tarkoituksena esiintyä eläin, joka on väritetty "väärän" väriseksi. Mutta en huomannut seurata ohjeita siinä määrin, että olisin ymmärtänyt, että teksti täytyy olla ei ainoastaan saman värinen, kuin eläin, mutta myös lomatoivotus. No, mutta tänne se nyt pääsee kuitenkin esille. On muuten sit eka stanssattu kuva uudella laitteella, joka pääsee korttiin!
Ystäväni mies, joka ymmärtää hiukan enemmän näistä tietokoneista, antoi loistavan neuvon, joka ei ole tullut omaan mieleeni koskaan, sillä en ymmärrä näistä asioista kovinkaan paljon. Hän neuvoi, et ennen kuin lataan kuvan blogiin, käyn pienentämässä pixelit muistaakseni 250x167 tai jotain vastaavaa. Eli siis ihan mielettömän paljon vähemmän pisteitä, kuin normi kuvassa. Tuo pixelimäärä kuitenkin riittää noin pieneen julkaisuun aivan mainiosti ja kuvan saa ladattua paljon nopeemmin bloggeriin ja sivut aukeaa katselijoille nopeasti. Varsinkin suuri määrä kerralla voi muuten viedä järjen. Suosittelen muillekin kokeiltavaksi tätä vinkkiä. (Jonka tietysti taas kaikki muut olivatkin kuulleet, paitsi minä. Ihan huuli pyöreenä taas täällä.....)

Kortti StampARTicin haasteeseen

Aiheena haasteessa oli kukat ja kortissa ei saanut käyttää muita leimasimia, kuin kukka-aiheisia ja/tai tekstiä. Tällainen hyvin pelkistetty, kuten mulla yleensäkin.

haastekortti tuassiisa!

P*skiksessa oli tällä viikolla haasteena käyttää narua, ei nauhaa. Käytin tähän osanotto-korttiin tollaisesta kolmisäikeisestä narusta yhtä säiettä.
Minusta toi yksinäinen lintu on niin surumielisen näköinen, et jotenkin sopii surunvalitteluihin.

tiistai 15. kesäkuuta 2010

CPS-haastetta taas pukkaa

Tämän viikon haasteeseen tein tällaisen kortin 13 vuotta täyttävälle Iidalle.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Hurahdin hanuriin.....=)

Niinhän siinä taas kävi, että löysin taas uuden jutun, johon koukutun. Nyt näyttäis olevan vuorossa nää haitarit. Tää malli kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan vetoaa jotenkin minuun.
Jätin kaiken turhan krumeluurin pois ja annoin ton kauniin paperin ja kyltin olla pääosassa.

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Haitarikortti

Tällaisen "haitarikortin väänsin iltani ratoksi- Tykkään sävyistä tosi paljon, teksti meni vähän mönkään.....
Yritin siis embossata kullalla tuota tekstiä, mutta siitä tuli läjä, josta ei kunnolla saanut selvää, joten kirjoitin tussilla tekstin päälle ja kuumailmapuhalsin sitten. Meneehän tuo, mutta olisin toivonut vähän siistimpää jälkeä.

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Helsinki-päivä 2010

Oltiin tänään tuulen tuiverruksessa Espalla myymässä käsitöitä.
Tuuli oli todellakin aika ajoin KOVA ja välillä aamusta satoi vettä, mutta ihmisiä vain liikkui ja kauppa kävi yllättävän hyvin! Yhdessä vaiheessa teltatkin siellä vähän lenteli, mutta meillä oli tosi kivaa ja meinataan yrittää saada paikka myös ensi vuonna!
Meillä sattui iso onnenpotku, kun saimme Ninan kanssa kahdestaan ensimmäisen teltan Kappelilta päin! Kaikki turistit käveli siitä ohi ensimmäisenä ja muutenkin oli kivaa, kun saatiin olla kahdestaan! Tästä kaikesta innostuneena päätimme, että nyt kesällä täytyy kyllä vielä osallistua johonkin vastaavaan tapahtumaan!
Kiitos Ninalle mahtavasta päivästä ja kiitos kaikille ihanille ja ystävällisille asiakkaille!!!

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Intian peittoprojektin yhteenveto

Houkuttelimme ihmisiä mukaan neulomaan peittoja Intian slummikoulujen lapsille. Mukaan tempaukseemme saimme aikamoisen porukan, aina Vaaka-yhdistystä myöten!! Kiitos kaikille osallistujille!
Peitot luovutettiin lapsille jo jouluna ja lupasin kuvia jo kauan sitten, mutta kaikkea härdelliä on ollut ja nämä kuvat olivat hyvässä tallessa projektipäällikön, Ninan koneella. Mutta tässä näitä kuvia nyt on!
Kuvista näkee sen, että apu on TODELLAKIN mennyt perille ja on ilahduttanut suunnattomasti köyhiä slummin lapsia!
Tuossa kakkoskuvassa oppilas naputtelee tietokonetta! Sen on hankkinut koululle Nina, joka pyysi synttärilahjakseen ystäviltä lahjoituksia tuota hankintaa varten ja laittoi itse loput rahat. Koneen hän hankki Intiasta, tottakai, että saadaan sinne paikan päälle nekin rahat!