sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

kirpparilöytöjä

Kävin eilen siivoamassa omaa kirpparipöytääni Hyrylässä ja löysin ihania juttuja eräästä pöydästä. Tämä ihminen oli laitellut hyvin vähän kauniita esineitä ja vaatteita esille ja kaikki oli siististi tangolla ja pöydällä. Hänellä oli myynnissä pellavavaatteita ja kauniita koruja. Kaikki oli hinnoiltaan 1-3 euroa! Tämä pöytäliina on siitä pöydästä, hintaan 2 euroa!! Aivan tosi kaunis liina, jota en olisi varmasti ostanut, jos hinta olisi ollut korkeampi, koskapa meillä on kaapit pullollaan liinoja johtuen Intian matkailustani=) Häneltä ostin myös tuon hanskojen taustalla näkyvän roosan pellavahameen, hinta 2,50!
Hanskat on toisesta pöydästä hintaan 1,50. Ostin ne halvan hinnan vuoksi ystäväni ihanalle prinsessatyttärelle, Inekselle. Ja jos olisivat olleet kalliimmat, olisin jättänyt ostamatta.
Mielestäni kirppariperiaate on myydä tarpeetonta tavaraa edullisesti. Tai siis sillä periaatteella itse myyn. Varmaan monia ihmisiä harmittaa, kun jää myyntiviikon jälkeen persnettoa pöytävuokran maksun jälkeen, kun hinnat on taivaissa. Tietysti jokaisen oma asia, millä hinnalla siellä tavaraa myy, mut välillä pistää oikein vihaksi. Tekisi mieli kirjoittaa lappu pöytään, et HALOO! Yksi myi tyhjiä viinipulloja hintaan 8 euroa.....ja sit niitä helkkarin riepuja;rikkinäisiä vaatteita ihan älyttömiin hintoihin roikkuu joka pöydässä, Kaikilla on niitä läjäpäin kotonaan, ni ei varmaan osta lisää sinne pyörimään.
Ja yksi asia mikä suututtaa on nämä, jotka tuo tavaraa omista liikkeistään sinne myyntiin. Kirpparille uutta tavaraa. Noinkohan niistä on maksettu verot? Taas olis Karpolla asiaa! Ainakin Hyrylässä on tosi paljon sisustusliikkeistä tavaroita ja ihka uusia kirjoja läjittäin. Käsityöt on asia erikseen. Niitähän saa myydä tiettyyn summaan saakka verottomana, kunhan ne tosiaan on itse värkättyjä juttuja. Ihan siis periaatteesta jätän tuollaiset kaupan tavarat ostamatta.

2 kommenttia:

marjoriitta kirjoitti...

Sanoitpa asiaa,kirpputoreilla hinnat ovat karanneet valtaosalta käsistä. Huimat hinnat ja huonoa tavaraa. Itse ihmettelen usein, kuinka joku on voinut säilyttää niin huonokuntoista tavaraa. Eihän kirpputori ole kaatopaikka.

Unknown kirjoitti...

Juu ja eurojen myötä tapahtu melkonen hinnannousu. Kun vaihtaa niitä hintoja mummon markkoihin niin joissakin pöydissä ei aina tiedä että itkisikö vai naurasiko ;)