maanantai 27. toukokuuta 2013

Kortti 40-vuotiaalle naiselle

Tällainen taas syntyi nelikymppiselle.
Tästä kortista tulee vahvasti mieleen takavuosien harrastukseni Friendship-bookit. Eli silloin 90-luvulla niitä väsäiltiin ja niitä kutsuttiin nimellä FB. Muistaako kukaan?? Ne oli sellaisia pikkuvihkosia, joita lähetettiin ympäri maailmaa ihmisille, jotka sitten taiteilivat vihkoon oman sivunsa. Sai tehdä sellaisen itselleen tai jollekin kaverille tai vaikka FB-vaihtokaverille. Etusivulle laitettiin nimi ja osoite, kenelle FB on tehty ja sitten takasivulle oma nimi ja osoite. Sitten kun kaikki sivut oli täynnä, viimeinen lähetti sen sille henkilölle, jolle se oli osoitettu. Vihkoset oli mielettömän hienoja ja taiteellisia. Nissä oli sitten tosi monella eri tyylillä tehdyt sivut eri maalaisten "taiteilijoiden" tekemänä. Usein itse tein juurikin sellaisia, joihin otin muotilehdistä kuvia ja sitten roiskin maalia tai värejä, kultatussia yms. mukaan.
Mulla oli noita vaihtareita ihan ympäri planeetta: Japanista oli paljon, Suomesta, Hollannista, Briteistä....
Miksiköhän se innostus sitten loppui? Työelämä alkoi ja into hiipui. Sitten meni joitain vuosia ja tämä korttiharrastus alkoi. Nyt yhtäkkiä tuli tästä kuvasta se elämänvaihe mieleen. Se harrastus vei kyllä vallan mennessään! Oli ihana aina löytää FB-paketti postilaatikosta!
Vieläköhän niitä vihkosia kiertää? Tietääkö kukaan? Käsi ylös, ketkä harrasti FB:tä?? Ja mihin ihmeeseen olen omani tallettanut? Varmaan lapsuuden kodissani jossain jemmassa.... Olisi kiva löytää ne. Tähän hätään ei ole esitellä yhtään valmista vihkosta.Itse asiassa, kun aloin netistä tietoa etsiä aiheesta, törmäsin wikipediassa selostukseen FB:stä.
Laittakaa tosiaan kommentteja ja muistojanne, ne ketkä oli hurahtaneita tuohon harrastukseen! Tai ovat kenties edelleen? Pitäisiköhän alkaa taas......

2 kommenttia:

Etanaelli kirjoitti...

En ole ikinä kuullutkaan moisesta!

SannaS kirjoitti...

voi mahtavuutta, ihana kortti!! =)