keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Riian retki

Olimme siis muutaman päivän Latviassa perheen kanssa. Mieheni oli jo siellä ja menimme sunnuntaina perässä poikien ja appivanhempien kanssa.
Matka alkoi pikkuisella kilistelyllä:)


Meillä oli iso huoneisto aika lähellä ihan ydinkeskustaa. Neljä huonetta ja köökki. Saatiin hyvin laiteltua ruokaakin tarpeen tullen ja aamiaiset syötiin asunnolla. Sää oli todella sateinen, joten oli ihan kiva, ettei ollut ihan pakko liikkua ulos, jos siltä ei tuntunut!

Tässä olkkarin katto:) Hieno, vanha asunto, mutta pientä pintaremonttia olisin kyllä tehnyt, jos olisin asunnon omistaja!


Tässä yksi miljoonasta kenkäkaupasta...Täältä ostin ne alle euron kengätx3!


Vanha ratikka. Oli siellä uudempiakin.


Ihana puistoalue keskustassa. Tuossa kohtaa ei tainnut edes sataa, kun tuolla hortoiltiin... Outoa!Vapauden patsas.Meillä on joitain paikalliskontakteja ja eilen pääsimme vierailemaan maan kuulussa leipätehtaassa. Tummaa leipää on tuolla valmistettu pari sataa vuotta samalla reseptillä ja saimme myös itse tehdä pari leipää. Ja oli kyllä maineensa veroista!!
Tässä appiukkoni tehtaan johtajan kanssa laittaa leipää uuniin, joka lämmitetään täysin puilla! Ei sähköä uuneissa! Kaikki muu tuossa tehtaassa tehdään paljain käsin, paitsi taikinamöykyn vaivaus. Kakutkin tehdään alusta loppuun käsin, samoin suklaanamut, jotka olivat ihania!!Tuliaisia Suomeen:)


Vielä eilen illalla lähdettiin paikallisten ystäviemme kanssa katsastamaan kuuluisa Jurmalan rantakaupunki. IHANA paikka! Ensi vuonna luultavimmin otammekin huoneiston tuolta, mieluummin, kuin Riian keskustasta. Suosittelen!Oli kyllä kaikin puolin onnistunut reissu! Tietysti aina jostain täytyy valittaa, joten sää olisi voinut olla hiukan kuivempi. Mutta eipä tuo Suomessakaan vissiin kovasti ole paistanut?
Nyt alan purkaa patoutumiani ja teen pari korttia!

1 kommentti:

Etanaelli kirjoitti...

Riika on tosi ihana kaupunki, varsinkin se vanha osa. Ystäväni asuivat siellä vuosia, heidät jopa vihittiin siellä, joten kaupungissa on tullut käytyä useita kertoja. Jurmala on erityisen ihasttuva ja vaikka siellä on vielä niitä ränsistyneitä vanhoja taloja. Ystäväni asuivat ihan siinä rannan kupeessa upeassa, yli 100-vuotiaassa pitsihuvilassa.

Eniten reissuista saa irti juuri tuolla tavalla paikallisoppaiden kanssa ja aivan mahtavaa, että pääsitte käymään leipomossa.