maanantai 5. joulukuuta 2011

Fredriksdalin joulumarkkinat

Tossa meidän lähellä on ihana, iso maatila, joka on siirtynyt Helsingborgin kaupungille joskus aikoinaan. Tila on vissiin 1700-luvula, yksityisen henkilön rakentama.
Nykyään siellä voi ihastella kesällä upeita puutarhoja maksua vastaan ja 1.10 alkaen siellä saa ulkoilla ihan ilmaiseksi. Nyt 2.-4.12 siellä järjestettiin joulumarkkinat. Sisäänpääsy oli aika kova, 80 kruunua, siihen nähden, että esillepano oli mielestäni vähän pettymys. Olin niin innolla odottanut tätä tapahtumaa. Paikka on ihan meidän lempiulkoilupaikka! Siellä on siis niin hienot puitteet, että odotin tosiaan vähän jotain enemmän.....
Tuossa näkyy päärakennus ja molemmin puolin on isoja rakennuksia, joista toisessa toimii kesäisin kahvila. Varmasti joulutunnelmaa latisti tämä lumettomuus. Eilen ei sentään satanut vettä, niinkuin pejantaina ja lauantaina.

Alue on tosi iso ja lehmiä, hevosia, lampaita, sikoja ja ankkoja asustelee siellä ja niitä pääsee ihmettelemään ihan läheltä. Aivan ihana paikka!
Ja tuolla käymme ulkoilemassa lähes päivittäin.

Tällaisia myyntikojuja oli aika paljon, mutta esillä ei ollut sellaisia perinteisiä käsitöitä, esim. ompeluksia tai joulukortteja. Olis ollu meikäläiselle hyvä markkinarako tuolla!!Paljon oli syötävää myynnissä ja esim. havukransseja. Ainut, mitä ostin, oli 2 hodaria ja 8 isoa käpyä:)

Hevoskyytiäkin olis ollut tarjolla, mutta meille riitti hevosten silitys.

Ei kommentteja: