keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tukholman retki lapsen kanssa

Kuten jo aikaisemmin pikkuisen kerroinkin, lähdimme 4-vuotiaan poikani kanssa kahdestaan Tukholman risteilylle! Matka oli ihana ja poika nautti täysin palkein siitä tosiasiasta, että hän sai olla huomion keskipisteenä 2 päivää! Ei ollut pikkuveli varastamassa äidin aikaa:) Kaikki tehtiin pojan ehdoilla. Oltiin siis pääasiallisesti leikkihuoneessa ja syötiin tikkareita! Käytiin tietysti myös hienosti syömässä ja tanssiravintolassa. Poika on kova musiikkiheebo!


Tässä menomatkan Carte-fiilikset....


Minun fileeni


Äiti pojan silmin kuvattuna....

 Matkan yksi huippuhetkistä oli Junibacken. Suosittelen ERITTÄIN lämpimästi kaikille!! Kyllä nuo ruotsalaiset osaa tehdä dekkareita, mutta kyllä hyö osaavat tehdä myös mielettömiä paikkoja lapsille!


Ensimmäisenä vastaan tuli huone, jossa oli eri satuhahmojen koteja. Kaikkiin pääsi sisään ja tavaroihin sai koskea. Ja kaikki yksityiskohdat oli huolella suunniteltu.
Mutta miksi he olivat laittaneet ruotsalaisten satuhahmojen sekaan MUUMIT?? Eikös Tove ollut ihan suomalainen? Syntynyt Helsingissä, opiskeli kylläkin aikansa Tukholmassa, mutta meikäläisiä!


Muumien olkkari


Yksityiskohtia Peppi Pitkätossun talosta! Se oli ihana! Katolta sai laskea liukumäkeä alas.
Peppi oli tehnyt potasta seinälampun.


Sitten kuvia kuuluisasta junamatkasta. Eli juna kulkee läpi satujen. Vaunuun saa suomenkielisen kerronnan. Käydään läpi monta kuuluisaa satua: Eemeli, Ronja Ryövärin tytär, Veljeni leijonamieli, Katto-Kassinen.....jne.... Välillä juna nousi kattoon ja katsottiin laaksoa tai kaupunkimaisemaa ylhäältä alas päin. Mielettömän hienosti tehty!!Tämä jättiläisrotta pelotti poikaani. Oli pienen ihmisen kokoinen. Liikutti tuota lusikkaa.

Ja viime yönä pussittelin joulukortteja. Kyllä niitä on laatikollinen tullut valmiiksi! Vaikka en ole ehtinyt kauheesti kuvaamaan kortteja, mutta kyllä täällä on jotain valmistakin syntynyt!

1 kommentti:

Etanaelli kirjoitti...

Ihanat kuvat Junibackenista! Muistelen sitä aina lämmöllä ja satujuna on mieletön :) Ollaan käyty poikien kanssa aikanaan monta kertaa, kun siellä on se vaihtuva "näyttely". Ainakin muistan Katto Kassisen ja Mikko Mallikkaan.