maanantai 16. maaliskuuta 2009

remonttihommia ja saippuanvalmistusta

Nyt on taas askartelut jäissä jonkun aikaa, kun askarteluhuone näyttää vaihteeksi tältä: Saatiin olohuoneeseen tällainen muutos, eli takkaan tuli uusi antiikkilaasti, päätyseinä maalattiin suklaanruskeaksi ja muille seinille laitettiin uudet valkoiset perussettitapetit. Makkari on vielä keskeneräinen, kun tuo remonttimies on sairas. Itse asiassa hänellä oli kuumetta koko viikonlopun, mutta kyllä se silti touhus aika reippaasti. Itselläni oli taas kauhee lukko alaselässä, joten makasin selällään aina välillä ja sit konttasin pitkin lattioita ja revin tapetteja ja maalasin seinien alaosia, kun en voinut seistä.
Viime keskiviikkona alkoi saippuantekokurssi, nimeltään: "Seksikästä saippuaa". Heh. Kovin seksikkäitä noista mun ja Ninan saippuoista ei kyllä tullut, mutta kauniin värisiä ja hyväntuoksuisia kylläkin......

Käytimme muotteina mm. jogurttipurkkeja ja ihan oikeitakin saippuamuotteja. Saippuamassa oli sellaista valmiiksi ostettua, turvallista. Se vaan lämmitettiin mikrossa ja sit siihen lisättiin tuoksut, värit ja mahdolliset koristeet. Itse käytin kuivattuja kukkia.











Tähän on jäänyt vähän ikäviä kuplia, jotka olis kyllä hyvä saada pois, ennen kuin saippua jähmettyy. Näiden tuoksu on vadelma.












3 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Suloisia saippuoita! Ja tosi kaunis uusi, suklaanruskea seinä. Nam!

Kahvinpapu kirjoitti...

Ihania saippuoita:)
Mistä tällaisia valmiita saippua massoja saa ostaa?

noora kirjoitti...

Tuota massaa ja kaikkea saippuoihin liittyvää(muotteja, tuoksuja, värejä) voi tilata sellaisesta paikasta, kun Lahtisen vahavalimo. En tiedä mitkä muut paikat sitä myy, mutta tuolta ainakin meille oli tilattu kaikki tarpeellinen. Massa maksaa kilolta 10 eutoa.