torstai 8. tammikuuta 2009

peiton tikkaus

Tein tänään melkein valmiiksi tuon toisen pikkupeiton tikkauksen. Koska en saanut nyt valmista peittoa esiteltäväksi, kerron teille helpon tavan tikata just nimenomaan noita pieniä vauvan peittoja. Kun mulla ei ole haluja harsimiseen. Jostain syystä se vain repii hermot riekaleiksi. Tässä peitossa vetäisin tikin tuohon vaalean kankaan päälle, ni ei hyppää niin silmille. Elikkä tähän malliin mää näitä väsään: Laitan ton tilkku"kankaan" taakse vain fleecekankaan, en siis mitään toppauksia ja takakankaita ja monenmoista, vaan pelkän fleecen. Ajatuksena on se, että se on pehmeä vauvaa vasten ja siis helpompi tikata. Jätän fleecen varmuuden vuoksi vähän isommaksi, kuin itse kankaan. Laitan nuppineuloilla tuollaisen kujan (kankaan reunasta reunaan), jonka läpi ompelen sauman. Sit irrotan neulat ja käsillä silottelen kankaan, teen ristiin uuden kujan ja taas sit jonkun matkan päähän uuden kujan ja sen kans toisen ristiin. Sit kangas pysyykin jo tosi hyvin ilman nuppineuloja ja voi tikata reunat ja jos tuntuu, ni lisää "ristitikkikujia".
Reunat vaan taitan ja ompelen fleeceä vasten, en taita sitä sinne taakse. Ihan helppo ja pysyy siistinä myös monen pesun jälkeen.



Mulla ei ollut olemassa mitään kivan väristä fleeceä jäljellä ja lisää yhtään mitään ei saa ostaa, joten käytin tuota valkoista. Aika tylsä väri, mut onpahan nyt joku siellä.
Isommat tilkkupeitot tikkaan vaan yksittäisillä käsinommelluilla tikeillä (noin 10 cm. välein)
Et tämmöstä tänään. Ehkä mulla huomen illalla on jo jotain valmista esitellä.....


Ei kommentteja: